Pääsimme elävinä Euroopan matkalta kotiin asti, ja vielä oli viikko kesälomaa pidettävänä. Toiseksi viimeisenä päivänä Suomessa Laura sai jalkaansa pienen palovamman hajonneen teekupin vuoksi. Jotakin hyvääkin siitä seurasi sillä paluumatkalla pääsimmekin helpolla kaikista jonoista lentokentillä, kun pyysimme Lauran käyttöön pyörätuolia. Saapuessakin oli vastassa heti koneen ovella pyörätuoli ja työntäjä, joka suikkasi meidät aina kaikista jonoista läpi. Seuraavan kerran lähtiessä täytyisi varmaan hankkia joku valekipsi tms.

Viimeisellä lomaviikolla vierailitiin mm. paikallisella rannalla Ocean Cityssä. Parhaimmat rannat olivat Assateague saarella, joka on vain kapea kaistale kertynyttä maata tai matalikkoa rannikolla. Erikoisuutena saarella on villihevosia, jotka töllistelevät tiellä autoja kuin porot Lapissa konsanaan. Hevoset ovat kuulemma joutuneet sinne joskus muinoin haaksirikkoisesta laivasta, jossa ne ovat olleet lastina. Hevoset ovat pelastautuneet uimalla saareen ja niiden jälkeläiset asuvat siellä vieläkin jättäen jälkeensä mukavia "läjiä" kaikkialle.


View Larger Map

1915579.jpg

Avoautoilukin on oikein mukavaa. Kuvittelin aina, että avoautot olisivat aivan turhia kapistuksia ja mitä ne ovatkin kenties kylmemmillä seuduilla. Mukava kuitenkin ajaa katto alhaalla vaikka töihinkin tukka lepattaen. Tosin kaikki paperit ym. kevyt ja tärkeä tavara kannattaa tosin laittaa hanskalokeroon tai takakontiin sillä ne saavat ilmaa allensa aika nopeasti ja päätyy takana tulijan tuulilasille.