Tässäpä pikainen joulupäivitys, kun ei nyt muuta muista ja kerkiä.

Viimekuussa käyneet vieraat siis veivät mukanaan kaksi autoa Suomeen, yhden pienemmän ja yhden suuremman. Toinen piti vain käydä poimimasta hiukan kauempaa. Kyseessä oli Volvon kuorma-auto, jollaista mallia ei Suomessa olekaan, ainakaan yhtä tai kahta enempää. Ao. autossa on amerikkalaiseen tyyliin pieni yksiö mukana vuoteineen, pöytineen jne. Luvassa onkin maahantuojilla mielenkiintoinen ruljanssi saada vekotin rekisteröityä todisteluineen asioiden vastaavuuksista Eurooppalaisten standardien kanssa ja erityisesti näiden tosiasioiden takomisessa virkaintoisten suomalaisten virkamiesten päähän :D Mielenkiintoisena lisäjuonteena oli maahantuontiin liittyen autoon tehty muutostyö. Muutostyössä auton takarungon päälle kiinnitettiin vanhasta jakeluautosta irroitettu kuormakontti. Kun kontti oli liitetty Volvoon, ja konttiin asennettu työpöydät ja viilapenkki voi sen tuoda maahan ns. työpaja-autona asianmukaisine verohuojennuksineen.

holger_ja_volvo.jpg

Lisää kuvia tästä Ameriikan reissusta ensikertalaisten silmin kaikkine ihmeineen täällä . Ennen lähtöään vieraat ajoivatkin autonsa Newarkin satamaan New York Cityn liepeillä, ja kuulemma eivät olleet mitenkään vakuuttuneita teiden kunnosta tai liikenteen sujuvuudesta. (Minähän sanoin :D)

Kylpyhuoneen remontti valmistuu hitaasti, mutta varmasti. Lattia ja seinien alaosat on revitty auki. Hometta ja märkää löytyikin vain hiukan alimmaisista kipislevyistä. WC-istuin ei suostunut lähtemään pois paikaltaan hupia pyörivien ruuvien ja muttereiden vuoksi muuten kuin vasara-avusteisesti ts. hakkasin sen pieniksi päreiksi suoraan paikanpäällä ja siitä suoraan roskasäkkiin. Uusia laattoja olenkin jo kerennyt leikkelemään alustavasti muotoonsa myöhempää kiinnitystä varten.

kylpyhuone1.jpg

Omia kulkuneuvoja olemme päivittäneet seuraavasti:

- taisteluplaneetta Galactica luovutettiin eteenpäin hyvään hintaan ja hyvään kotiin. (Kauppa se on joka kannattaa)

- tilalle hankittu Land Rover Discovery vm 96, $700, (Sulo Vilen sanoisi "nokun halvalla sain") - ihana englantilainen romu, jossa mikään, erityisesti mikään sähköllä oletetusti toimiva asia, ei toimi mm. sähköikkunat melkein kaikki jumissa, laturi ulvoo, vesipumppu väljä, ihme kyllä ei vuoda juurikaan mitään (lienee siis nesteet kaikki loppu), neljän litran V8 röpöttää kuin Wartburg..

1228579340837.jpg

Siinäpä sitä tällä kertaa päättäen hyvän joulun ja uuden vuoden toivotuksiin. Joulun vietämme enimmäkseen Philadelphiassa suur-kaupunki tyyliin ja kenties siitä seuraavan kerran.