Suuret ja mahtavat työnantajan palkkaamat verokonsultit osasivat kuitenkin neuvoa sen verran, että tänne maksetun tuloveron voisi laittaa suomalaiseen veroehdotukseen tulonhankintakuluksi ja siten hyvitetyksi joskus Joulukuussa, jos hyvin käy.

Ex-miliisiauto alkoi oireilemaan kylmäkäynnistykseeä omituisen lyhytkestoisen sivuäänen voimin. Internet-lähteet osasivat kertoa vuosimallien 00-03 kärsivän kurjasta materiaalilaadusta jakoketjun kiristinkiskojen liukupinnoissa. Tämä johtaa siihen, että muovinen liukupinta kuluu ennen aikaisesti pois ja teräksinen jakoketju kohtaa ensin kiristimenkiskon alumiinirungon ja lopulta siitä läpi päästyään kiristimen teräsmännän. Eli syntyy metalliliitto oheistuotteena runsaasti muovipurua ja metallilastua öljynkiertoon. Purimpa sitten iltapäivän ratoksi tämän laitoksen jakopään ja totesin vian kuvatunlaiseksi, mutta vasta vain alkavana toisella puolella sylinteriryhmää. Tähän tarvitsee nyt laittaa sitten uutta osaa kiinni. Kuvattu ongelma korostuu erityisesti poliisikäytössä olleissa autoissa, runsaan tyhjäkäyntikäytön vuoksi. Poliisimalleissa on toisaalta kiinnitetty runsaaseen tyhjäkäyntiin huomiota korkeammalla tyhjäkäynnillä ja muilla järjestelyillä. Tämän lisäksi erilaisia jäähdytin järjestelyitä löytyy myös vaihteistoöljylle sekä ohjaustehostimen nesteelle. Huomatkaa toisessa kuvassa moottorin puhtaus ja öljykarstan poissaolo jakopäänkannen sisäpuolelta! Hiukan erinäköinen kuin eräissä ruotsalaisissa huohotinvaivaisissa keksinnöissä.

 

1240665286_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1240665267_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Entä miten ne yhdyssanat liittyy mitenkään mihinkään tässä esitetyyn? Ei mitenkään vaan ne liittyy Lauran kokoamaan suomen kielen  opetusryhmään, ja kuinka vaikea on äkkinäisen mieltää yhdyssanojen yleinen järkevyys ja käyttö, kun ei sitä suomen kielisetkään aina ymmärrä kirjoitettaessa. Kolmen hengen ryhmä on aika erikoinen taustoiltaan, mutta kaikilta löytyy jonkinlainen kiinnekohta Suomeen; yksi oppilas on paksua etelän, Tenneseen, murretta puhuva vegaanihippi, jonka isovanhemmat olivat suomalaisia, toinen on afro-aasialainen Suomessa 36 vuotta sitten vaihto-oppilaana ollut henkilö ja kolmas austraalialainen harrastejääkiekonpelaaja, jolla on suomalainen tyttöystävä ja aikoo muuttaa Suomeen kun komennus päättyy. Se edustaa aika hyvää läpileikkausta tästä kansasta siinä suhteessa, että kaikki ovat erittäin erilaisia yksilöitä ja yhtä yhdenmuotoista jenkkiä ei oikeastaan ole kuin mielikuvissa ja kaunokirjallisuudessa.