Tätä mörskää täytyi jo alkaa pönkittämään remontti-toimenpitein. Alakerran vessa oli aika kauheassa kunnossa, mm. kokolattiamatto ei ole oikein hyvä ratkaisu niinkin kosteissa tiloissa. Se otettiinkin homeisena irti ja viskattiin roskiin aikoja sitten. Alta paljastui alkuperäinen 70-luvulta peräisin oleva mahtavan värinen lattialaatoitus. Vuokraisäntä suostuikin elvytystoimenpiteisiin investointituella eli korvauksella työstä ja materiaaleista. Elähyttävän turkoosi laatoitus on liimattu jollain bostikin tapaisella liimalla suoraan betoniin ilman mitään kosteussuojaa, joka toisaalta helpottaa erityisen paljon sen irroittamista. Se lähteekin melkein kaapimalla irti. Saman tapaisesti irtoaa myös seinissä oleva koristepahvi, joka on toistuvan kastumisen vuoksi kuivunut näkkärimäisen rapeaksi ja lohkeilee mukavasti irti. Tämänkin alla 70-luvun värimaailmaa nähtävissä ja luonnollisesti ilman mitään eristystä kyprokki seinistä. Remontti olisikin helppo tehdä alkuperäistä työtapaa ja rakenteita mukaellen liimailemalla uudet vinyylit bostikilla lattialle ja nitomalla uudet pahvit seinille. Täytyisi kuitenkin varmaan tutkia jotain paikallisesti käytettyä kosteuseritystapaa..

2076493.jpg

2076494.jpg

Täällä kävikin viimeviikolla vieraita Suomesta, joiden tarkoituksena oli hakea kuorma-auto Illinoisista saakka. Heidän muassaan tulikin nähtyä sitten maantietä oikein erikoisen paljon, noin 1200 km suuntaansa. Senkään ajamiseen ei mennyt kuin 12-14 tuntia suuntaansa. Illinois näytti erittäin tylsältä paikalta sillä siellä ei näyttänyt olevan mitään muuta kuin maissipeltoa silminkantamattomiin ja kylmä kuin missä. Tästä reissusta on tulossa valokuvia ja lisää tarinaa enemmänkin jossain vaiheessa. Kiitoksia vierailusta ja ruisleivistä yms.


View Larger Map

PS. Googlen streetviewistä näyttää löytyvän nykyään myös meidän kadunpätkä (kuvaa voi pyöritellä tarttumalla hiiren nuolella kuvasta sekä "ajamaan tiellä" kun klikkailee nuolia)


View Larger Map