Täällä onkin veroilmoituksen jättöajankohta tuloillaan. Varsinainen jättöpäivä molemmille ilmoituksille on 15.4. Ilmoituksia meidän pitää jättää kaksi kappaletta, yksi liittovaltiolle ja toinen osavaltiolle, joissa kummassakin on suurinpiirtein samat asiat hiukan eri muodossa. Molemmat käsitellään eripaikoissa ja niiden perusteella tuloista maksetaan eri verot.

Tässä hommassahan on erikoisen pässiä se, että omat tuloni tulevat Suomesta ja niin myös verotkin pidätetään siellä. Liittovaltion verotuksessa asiassa ei ole mitään ongelmaa ja Suomeen maksetuista veroista saa jopa "krediittiä", kiitos hienon verosopimuksen, joka on solmittu Yhdysvaltain ja Suomen välillä. Ongelmiin päästään Marylandin osavaltion kohdalla, joka viittaa kintaalla moisille sopimuksille vaikka liittovaltio jotain sopiikin ei se tarkoita, että se jotenkin sitoisi osavaltiota. Ja näin pääsemme kivasti maksamaan suomalaisista tuloista, joista on jo pidätetty suomalainen vero ja joka on riittävä verotus Valkoisen talon porukoiden puolesta, lisää veroa Annapolikseen osavaltion syövereihin. Se on sitä kaksoisverotusta. Tätä ongelmaa ei tullut ilmi ensimmäisenä vuotena oleskelun lyhyyden vuoksi. Suomalainen verottaja taas ei ole asiasta kiinnostunut missään muotoa, sillä onhan olemassa VEROSOPIMUS, juu juu mutta kenenkä kanssa... Tätä sotkua onkin ollut selvittämässä työnantajan hankkima lakimies- ja verokonsulttileegio. Tuloksena on, että maksetaan.. 

Suomalainen sekä Marylandin verottajat siis käyvät aika ahnaasti kimppuun. Jos edes suomalainen verovirasto kohtelisi valtion työntekijöitä kuten yksityisen puolen työntekijöitä ei ongelmaa olisi, koska tulo ei olisi Suomessa verotettavaa. Tavan pässiä on myöskin maksaa kunnallisveroa Oulunsaloon edelleen vaikkei ole asunut siellä yli vuoteen saati sitten se eräs hautaus- ja vihkitoimitus Oy ja sen kannatusmaksut. Kohta ei kannata käydä töissä ollenkaan kun näin kannustetaan, noista tietysti pääsee eroon jos oikein haluaa. 

Anyway, karkeasti ottaen liittovaltion veroihin menisi rahaa karkeasti ottaen 1/3 siitä mitä Suomeen pidätetään ja osavaltion veroihin menee hiukan alle 1/5. Kokonaisuutena, jos kaikki verotus tehtäisiin täällä pääsisi noin puolella siitä mitä Suomessa.