Ensin oli maanantaina kaikki paikat kiinni lumimyrskyn vuoksi, kerralla satoi tännekin vähälumiselle alueelle 30 senttiä, ja sitten tänään ollaan lähes suomalaisissa hellelukemissa, +22 C. Tuo lumimyrsky oli noteerattu ihan suomalaisissakin uutisissa, joita voi seurata sanomalehtien nettisivuilta tai jopa katsomalla suoraan suomalaisista TV-uutisista. Suomalaisia TV-kanavia voi seurata esim. www.tvkaista.fi :ssä (netti-PVR varsinainen teknologinen nimike tuolle palvelulle), YLE:n omasta Areenasta tai muiden kanavien omilta www-sivuilta.

Tuo lumimyrsky oli kyllä mielestäni lähinnä normaali talvikeli, eikä siihen mitään draamaa liittynyt. Melkein kaikki pysyivät kotonaan eikä uskaltautunut ulos. Se onkin hyvä ajankohta käydä esim. kaupassa, sillä ruuhkia ei ole toisin kuin hiukan ennen odotettua myräkkää. Ameerikassa kun ollaan niin kaikki pelit ja vehkeet toimivat polttomoorien voimin; varmaan hammasharjat ja rautakangetkin, jos se olisi mahdollista. Eli sateen tauottua alkoi ulkoa kuulumaan ärsyttävä säksätys, kun naapurit jyräsivät lumilingoillaan mahtavan 3*4 metrin kokoisia autotallin edustoja ja omaa pätkää jalkakäytävästään puhtaaksi. Turvauduin omiin voimiin ja sain vihdoinkin jotain käyttöä toimettomana olleelle muoviselle lumilapiolleni, jonka ostin tänne muutettaessa.

Tässä vielä lisää katsastusmarinaa liittyen tuohon ex-poliisipirssiin. Olisi ollut taas yhteydenoton paikka osavaltion poliisiin katsastusaseman hutilointien vuoksi. Auto tuli katsastuksesta lähtiessä vaarallisemmassa kunnossa kuin sinne mennessä. Kotia päin lähtiessä alkoi kuulumaan kummallinen kolina ja auto alkoi mutkeltamaan siten, että piti pysähtyä tien varteen korjailemaan katsastuksen jätöksiä. Olivat katsastusurpot jättäneet yhden etupyörän ja toisen takapyörän pultit aivan auki.  Jarrut tarkastetaan katsastuksessa visuaalisesti ja koeajolla. Ensiksi tarkastetaan kitkapintojen riittävyys yhdestä etupyörästä ja yhdestä takapyörästä. Jos pinnat ovat lähellä sallittua minimiä tarkistetaan kaikki. Tämän jälkeen PITÄISI olla koeajo osavaltionsäännösten mukaan ja joka nyt oli ilmeisesti jätetty tekemättä. Se tekemällä tuokin olisi tuokin katsastajien oma hutilointi tullut ilmi tekijöilleen. Tähän poliisimallin autoon täytyi tehdä katsastusta varten muutamia lisävarusteluja, koska se on jo tehtaalta lähtiessään ollut erittäin käytännöllisesti ja spartalaisesti varustettu (autossa on kyllä radio, mutta se soittaa vain AM/FM taajuksia ja ei edes c-kasettia!). Esim. takaturvavyöt täytyi vaihtaa siviilimallisiin, koska paikallaan olleet olivat selvästi suunniteltu ei-vapaaehtoisten-takamatkustajien tarpeisiin sekä varustaa takaovet ovien avauskahvoilla ja nupeilla. Näitä ei tehtaalta lähtiessä ole ollut ollenkaan, sillä eihän ole toivottavaa, että ao. auton suunniteltu asiakaskunta olisi kykeneväinen aukomaan ovia omatoimisesti sisältäpäin.

Alhaalla kuva omista löydöksistä heti katsastuksen jälkeen.